top of page

Prečo si vybrať hliníkové okná a ake su ich výhody.



Prajete si zo svojho obydlia spraviť moderné a luxusné bývanie? Preferujete veľké presklené priestory? A nerobí Vám problém si za nadčasový design a najkvalitnejšie trvácne okná priplatiť? V tom prípade by ste do Vašej stavby mali voliť práve hliníkové okná!


Hliníkové okná sú najkvalitnejšie na trhu - nielenže oplývajú skvelými tepelno-izolačnými vlastnosťami, moderným designom, ale sú aj vysoko pevné a odolné. Najčastejšie sa s nimi môžeme stretnúť v moderných a luxusných stavbách, v zimných záhradách či v moderných administratívnych komplexoch. Prečo by ste si však práve Vy mali zvoliť práve hliníkové okná?


Hľadáte vysoko odolné okná s dlhou životnosťou


Prajete si pevné a odolné okná, ktoré sú odolné voči poveternostným vplyvom, minimálne sa opotrebujú a sú tvarovo stále - nekrútia sa a nedeformujú? Hliník ako materiál prevyšuje ostatné materiály, kvôli svojim výborným fyzikálnym vlastnostiam. Odoláva vonkajším faktorom - ako napríklad vode, korózii a praskaniu. Aj vďaka týmto vlastnostiam hliník predlžuje životnosť Vašich okien. Nehovoriac o tom, že si okná vyžadujú minimálnu starostlivosť.


Potrebujete vyplniť veľké plochy


Vzhľadom na ich konštrukčné parametre možno vytvárať tuhé a stabilné veľkoplošné zasklenia. Iným materiálom táto vlastnosť chýba, preto nevidieť niekoľkometrové plochy zasklené plastovými či drevenými oknami, ktoré to jednoducho neumožňujú.

Presklené fasády priestor presvetlia, a tak krásne opticky priestor zväčšia. Volia sa najmä do nových a modernejších stavieb. Tenké hliníkové profily sa na prvý pohľad stratia a stena vyzerá ako z čistého skla.


Chcete eleganciu a inakosť


Hliníkové okná ponúkajú na prvý pohľad luxus a eleganciu, ktorá Váš domov oživí a pozdvihne na vyššiu úroveň. Zároveň sa vyskytuje v takom prevedení, v akom si ju prajete - podobne ako aj plast, aj hliník sa vie preobliecť a pôsobiť na rôznej farebnej škále či pripomínať iný materiál, akým je napríklad drevo. Avšak je to práve hliník samotný a jeho štíhle profily, ktoré vyvolávajú pocit luxusu.



Hľadáte energeticky úsporné riešenie


Plastové okná oplývajú skvelými tepelno-izolačnými vlastnosťami, no hliníkové sú stále o krok vpred. Nielen, že Vašu domácnosť dokonale zaizolujú, ale nemusíte sa obávať zhoršenia ich vlastností ani po niekoľkých rokoch používania.


Hliníkové okná sú veľmi ľahké a ich nízka hmotnosť je výhodou - nezaťažujú konštrukciu a zjednodušujú manipuláciu, a preto znižujú riziko opotrebovania používaním. Dokonca aj ich výroba je šetrná k prírode, keďže počet životných cyklov materiálu je neobmedzený.


Kladiete dôraz na bezpečnosť


Hliníkové okná sa používajú práve tam, kde je nutné dbať na bezpečnosť. Okná sa vyznačujú vyššou konštrukčnou tuhosťou a vyššou statikou skla v porovnaní s ostatnými typmi okien. Hliníkové profily sú pevné a okno v nich je ťažké vylomiť či vyvrátiť.


Ak uvažujete nad kvalitným riešením, ktoré design Vášho domovu zmoderznizuje a pozdvihne na vyššiu úroveň, no zároveň si prajete najkvalitnejšie okno na trhu, hliníkové okná sú práve pre Vás. Ponúkajú kvalitu, nadpriemerné izolačné vlastnosti, nadčasový a odolný materiál a možnosti, ktoré iné materiály nedovoľujú.


V PMOKNA ponúkame niekoľko modelov hliníkových okien, ktoré Vášmu domovu dodajú nový rozmer. Investícia do hliníkových okien je správnou voľbou pre každého moderného človeka. Dovoľte nám poradiť Vám a predstaviť všetky možnosti, ktoré hliníkové okná ponúkajú. Neváhajte nás kontaktovať cez formulár, a my sa o všetko postaráme.


Vaše PMOKNA

bottom of page